A madarak és fák napja

A madarak és fák napja

2020.05.10. EGYÉB 0

A Civilek Győrért Egyesület önkormányzati képviselői juharfát ültettek a Batthyány-téren.

Az immár több mint 100 éves madarak és fák napja a Föld napjának testvérünnepe. Kevésbé elterjedtebb, de egy újabb alkalom a cselekvésre, a természeti környezetünk megismerésére és aktív védelmére.


A győri Batthyány-teret a XIX. század közepén alakították ki azzal a céllal, hogy a század elején elkezdődött bástyabontások nyomán felszabaduló telkeken ne házak épüljenek, hanem egy kis zöld is költözzön a belvárosba. Ma a Püspökerdőt ismerjük úgy, mint Győr tüdejét, de ezt a teret is így nevezték akkoriban. Hivatalosan 1907 óta viseli Batthyányi nevét.

Kovács László és Harasztovics István 5 évvel ezelőtt ültették az első fát itt, a Batthyány-téren a madarak és fák napja alkalmából. Egy fehér szederfát, mely azóta is szépen gyarapodik. “Mindketten cselekvéspártiak vagyunk, és örülünk ha tudunk tenni környezetünkért, a természetért, és erre buzdítjuk a győrieket is.


A Civilek Győrért Egyesületnek mindig is fontos volt a környezetvédelem, tavaly meghirdetett programunknak is szerves része volt a zöld város projekt.

Ezért is tartjuk rendkívül pozitív dolognak azt, hogy az általunk meghirdetett elvek megjelentek a politikai pártok programjaiban is.
Arra szeretnénk felhívni a győriek figyelmét, hogy a természet védelme nem kíván nagy áldozatokat, egészen apró dolgok is nagy jelentőséggel bírnak. Egy fa elültetésével a jövőnek teszünk gesztust.

Harasztovics István, önkormányzati képviselő
Kovács László, önkormányzati képviselő
Civilek Győrért Egyesület

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük