Új útstratégiára van szükség

Új útstratégiára van szükség

2024.02.09. ÁLLÁSPONT 0

A város kétségkívül fejlődött az elmúlt három évtizedben, de a közlekedési infrastruktúra nem tudta ezt megfelelően követni. A győri utak állapotát tekintve komoly ráncfelvarrásra van szükség. Éppen ezért A Civilek Győrért Egyesület kezdeményezi egy győri útfelújítási stratégia megalkotását, mely három fontos sarokkőre épül.

➡️ Az útkezelő szervezet képviselőinek és az egyes városrészek képviselőinek bevonásával egy teljes közút-állapot felmérés elkészítése, majd ennek eredményeit felhasználva egy ötéves felújítási ütemterv kidolgozása.

➡️ Egy mindenki számára nyilvánosan hozzáférhető interaktív térkép létrehozása, melyen feltüntetésre kerül minden győri utca legutolsó felújításának dátuma, az azt végző kivitelező neve, a beruházás értéke, és az, hogy mikor kerül sor a következő felújításra. Kiemelt funkciója a térképnek, hogy azon keresztül lehetővé válik a lakosság számára, hogy a hibák helyeinek pontos meghatározásával azokat egyúttal be is jelentsék.

➡️ A stratégia harmadik eleme a szükséges anyagi fedezet előteremtése. A város költségvetésének megalkotásakor a közútkezelőnek szánt források esetében külön tétel legyen a szinten tartásra, kátyúzásra, a váratlanul felmerülő problémákra szánt évi 2 milliárd forint, és az útfelújítási programra ezen felül, ettől elkülönítve biztosítson a közgyűlés legalább évi 3 milliárd forintot.

A Civilek Győrért Egyesület azokért a győri polgárokért dolgozik, akik pontosan értik és tudják, hogy az utak állapota, a közlekedési infrastruktúra a város életére sokkal nagyobb hatást gyakorol, mint egyes személyek politikai ambíciója.

A sajtótájékoztatónkról készült videót itt tekintheti meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük